Articles

Filter
Age group
Topic
Filter

Showing 2 results from a total of 2

| Issue 2

Научниците во игра: мерки за развој на научните вештини

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska) & Александра Ацеска (Alexandra Aceska). Во вториот од двата артикли кои се за развивањетона процесите на истражување, хипотези и…

Ages: <11, 11-14;
Topics: Physics, Science and society, General science
       

| Issue 2

Физиката на суперхероите, Од Џејмс Какалиос

Преведено од Наталија Ацеска (Natalija Aceska). Супермен, Бетмен, Лајтнин Лед, Спајдермен – тие сите ги применуваат принципите на физиката при изведување на нивните…

Ages: 11-14, 14-16, 16-19;
Topics: Resources